Om prosjektet

Solsiden kan utvilsomt bli det flotteste boligprosjektet i hele Stavanger.

Det høres kanskje ubeskjedent ut, men Solsiden er faktisk en svært sjelden mulighet. Til å gi Buøy og Hundvåg noe ingen andre bydeler har – også for de som ikke bosetter seg på Solsiden.

Her kan det komme lekre og framtidsrettede boliger. Og en lang, solvent kaipromenade med dertil hørende livsnytelse – blant annet restauranter med uteservering. Kort sagt: Et samlingspunkt for en hel bydel. Ikke bare når du har fri, men også i hverdagen, som en snarvei til sentrum og jobb.

På Solsiden kan det komme boliger for rundt 3000-4000 mennesker, såpass nær sentrum at området (som i mange andre byer) nærmest blir en del av byen – til glede for de som jobber i sentrum og de som er næringsdrivende her.

Med sine hyppige avganger, vil ”Båtbussen” ta pendlere kjapt til og fra byen. Ikke minst syklister, som får en ny og enklere sykkelvei fra Hundvågkrossen. De slipper dermed unna vind, vær og oppoverbakkene til Bybrua. For Solsiden handler vel så mye om de tilstøtende mulighetene prosjektet faktisk gir. Og nettopp denne vil gjøre veien til sykkelsetet og byen kortere.

Prosjekt Solsiden reduserer ikke Rosenberg WorleyParsons’ muligheter for framtidig utvikling. Solsiden er et byutviklingsprosjekt som på alle måter tar miljø på alvor, og er i tråd med FNs mål for bærekraftig utvikling.

Et samlingspunkt for en hel bydel. Ikke bare når du har fri, men også i hverdagen.

Foto: Tjuvholmen, Oslo

Byutviklingen planlegges med en bebyggelse og et landskap som gir kvaliteter tilbake til byen.

Sammen utgjør de nye stedene attraktive utfoldelsesarenaer både for beboere, de som jobber i området og besøkende.

Foto: Solsiden, Trondheim

Hva skjer på Solsiden?

Utover at det alltid er sol der, kan du holde deg oppdatert på utviklingen og reelle nyheter før de står i avisen. Klikk her for å motta nyhetsbrev.